Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Isten közlési formái
#4640
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5126
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Isten közlési formái 1 éve, 8 hónapja  
.


Hogyan beszélget Isten és kivel?

Bizonyára Te is sokat elgondolkoztál azon, hogy kik azok az emberek, akik abban a kiváltságos helyzetben vannak, akikkel Isten beszélget. Ismerhetünk egy-két olyan embert a múltban és a jelenben, akikről gondolkozás nélkül elmondhatjuk, hogy azon szerencsések közé tartoznak, akikkel Isten felvette a kapcsolatot. Feltehetjük hát a kérdést: Kikkel lép kapcsolatba Isten? Milyen feltételnek és körülménynek kell megfelelni, ahhoz, hogy mi is azon szerencsések közé tartozzunk, akik "megfogták az Isten lábát:))"

Minden ember különleges és minden pillanat egyedi. Pótolhatatlan és helyettesíthetetlen. Nincs olyan ember aki különlegesebb lenne a másiknál. Számos ember abban a hitben él, hogy Isten különleges módon és csak is az általa kiválasztott emberrel beszélget. Ez a hit, számos embert tart távol Istentől és egyben leveszi saját válláról a felelősséget elfogadva más ember igazságát, akikről úgy gondolja, hogy hallott valamit Istenről. Ez az alapvető ok, amiért az emberek személyes szinten elfordulnak Istentől. Eljött az idő, hogy egy újfajta kapcsolatot teremts meg Istennel.

Hogyan beszélget Isten?

Isten mindenkivel beszélget egyfolytában. Nem az a kérdés, hogy kivel beszélget, hanem, hogy ki hallja meg. Isten nem csak a szavak útján közöl. Mivel, hogy a szavaknak hihetetlen nagy a korlátozottsága meglehetősen ritkán folyamodik ehhez a közlési módhoz.
"Közléseim leggyakrabban az érzelmeken keresztül jelentkeznek. Az érzelmek jelentik a lélek nyelvét.
Ha tudni akarod,valójában mit jelent számodra valami, figyeld meg, milyen érzéseket kelt benned. Az érzelmeket olykor nagyon nehéz felfedezni és gyakran még nehezebb tudomásul venni. Ám éppen a legrejtettebb. legmélyebb érzelmeidben rejlik a legmagasztosabb igazságod. Közlök a gondolatok útján is. A gondolatok és az érzelmek nem azonosak, jóllehet jelentkezhetnek egy azon időben. Ilyenkor többnyire elképzeléseket és képeket alkalmazok. Ezért a közlés eszközeként a gondolatok hatásosabbak a puszta szavaknál. Az érzelmek és a gondolatok mellett a tapasztalatokat, a személyes tapasztalatot és élményt is nagyszerű közlési csatornának tekintem. Végezetül, amikor az érzelmek, gondolatok és tapasztalatok elégtelennek bizonyulnak, akkor folyamodom a szavakhoz. A szavak jelentik a legkevésbé hatékony közlési módot. Könnyen félremagyarázhatóak és szinte mindig félreértik őket."

"Valójában oly csekély értéket tulajdonítasz a megtapasztalásnak, hogy ha a tapasztalatod Istenről eltér attól, amit hallottál róla, akkor gondolkodás nélkül elveted a tapasztalatot, és magadévá teszed a szavakat, noha éppen a másik utat kellene választanod.""Ezek tehát közléseim eszközei, ám nem a módszerei, mert nem minden érzelem, nem minden gondolat, nem minden tapasztalat és nem minden szó tőlem való. "Szavak sokaságát mondták ki Isten nevében. Számtalan gondolatot és érzelmet különféle okok váltanak ki. Nem közvetlenül Isten teremti meg ezeket. Ezáltal számos tapasztalat következik belőlük. Nézzük meg, hogyan lehet elkülöníteni Isten üzeneteit más források adataitól:
"Mindig Enyém a Legmagasztosabb Gondolatod,a Legvilágosabb Szavad, a Legnagyszerűbb Érzésed. Ami ennél kevesebb, az más forrásból fakad.""A Legmagasztosabb Gondolat mindig örömöt tartalmaz. A Legvilágosabb Szavak mindig igazságot tartalmaznak. A Legnagyszerűbb Érzés pedig az, amit ti szeretetnek neveztek. Öröm,igazság,szeretet. Ezek hárman felcserélhetők, és az egyik mindig a másikhoz vezet. Nem számít, milyen sorrendben következnek."

"Évmilliókon át pillanatonként százféle alakban jelennek meg az üzeneteim; Nem tévesztheted el őket, ha igazán figyelsz. Nem hagyhatod figyelmen kívül, ha egyszer igazán meghallottad. Így válik komollyá a kapcsolatunk. Merthogy a múltban csupán beszéltél Velem, fohászkodtál Hozzám, közbenjártál Nálam, esdekeltél Nekem. Mostantól azonban válaszolok, ahogyan most is teszem."
Kérdezz bármiről. Bármiről. És eléd tárom a választ. Az egész világmindenséget igénybe veszem erre a célra. Csak hallgass. Figyelj. És a következő dalban felhangzanak a szavak. Ott lesz a válasz a következő újságcikkben, ami eléd kerül. A történet kibontakozik a következő mozifilmből, amit megnézel. Ott vár az esély a következő személyben, akivel találkozol. Vagy a következő folyó suttogásában, a következő óceán mormolásában, a következő szellőben, mely a füledbe dúdol. Rendelkezésemre állnak mindezek az eszközök; és mindezek az utak nyitva állnak számodra. Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam.

Írta: Neale Donald Walsch

https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/isten-kozlesi-formai.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.10.10 19:22 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4855
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5126
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Isten közlési formái 1 éve, 5 hónapja  
.


Figyeld a jeleket!Észrevetted, hogy az Univerzum folyamatosan üzen Neked? Jelek sorozata vezet el mindig a legcsodálatosabb felismerésekhez. Sokszor mégsem hallgatsz arra, amikor belülről súgnak. Kételkedsz a lelked hangjában, és rögtön felülírod az iránymutatást.

Pedig ha tudnád, mennyivel könnyebb az élet, mikor odafigyelsz magadra. Bölcsességed mindig elvezet arra a helyre, ahová menned kell. Mindig elvezet oda, ahol feladataid vannak, amik megoldásával közelebb kerülsz önmagadhoz.

Lelked inkább tudja mire van szükséged, mint mások. Így ha hallgatod a "jótanácsokat", arra figyelj, mit súgnak belül. Ha ellenérzésed támad, akkor a lelkednek higgy!
Senki nem tudhatja mire van szükséged, önmagadon kívül...

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5768
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5126
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Isten közlési formái 7 hónapja  
.

Így szólt a TEREMTŐ


Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál időt nekem.
Annyiszor akartam már mondani neked: "Itt vagyok számodra!" De Te féltél,
Annyiszor akartam már mondani neked: "Ne félj, mert én veled vagyok!" De Te nem hittél nekem, hanem távolinak és halottnak gondoltál.
Annyiszor akartam már beszélni veled, de nem hagytál szóhoz jutni, hiszen szabadságodban áll, hogy eldöntsd, meghallgatsz-e, vagy ha akarsz, kikapcsolsz.
Ha kész vagy arra, hogy meghallgass, akkor azt szeretném mondani Neked:
"Örök szeretettel szeretlek Téged." Akár elfordulsz tőlem, akár odafordulsz hozzám:
Szeretlek Téged!
Szeretlek Téged, mert élsz.
Szeretlek, mert ember vagy.
Szeretlek, mert fejlődsz.
Szeretlek, mert hozzá tartozol a Földhöz.
Szeretlek, mert hely és idő keretei között, adott helyen és adott időben kell megvalósítanod magad.
Szeretlek, mert nem élhetsz remény és hit nélkül.
Örök szeretettel szeretlek. Rám bízhatod magad. Van időm számodra. Bármikor, bárhol, bármilyen gyakran, Éjjel vagy nappal, gyere hozzám, ülj le, nem kell semmit elmondanod.
Látlak. Ha akarod, beszélhetsz. Beszélj, kiálts, átkozódj, imádkozz, imádj, fuss el, gyere újra, örök szeretettel szeretlek.
Mielőtt a világra jöttél volna, irántad való szeretetem már működött. Szeretlek.
Azért maradsz fenn, mert szeretlek. Nem fogsz meghalni. Nem semmisítelek meg, mert szeretlek. Bármit teszel, veled megyek. Amint az anya akkor sem hagyja el gyermekét, ha az valami rosszat tesz, így nem hagytalak el semmilyen esetben sem, mert szeretlek.
Engedd magad szeretni!
Nyílj meg, engedd, hogy szerethesselek!
Engedd, hogy szerethessenek a dombok, amelyeket látsz.
Engedd, hogy szerethessenek a hegyek, engedd, hogy szerethessen a virágzó rét, és engedd, hogy szerethessen a forrásvíz.
Engedd, hogy szerethessenek az emberek, akik rád mosolyognak, engedd, hogy szerethessenek az emberek, akikkel együtt vagy.
Engedd magadat szeretni!
Engedd, hogy szerethessen a Föld, és engedd, hogy szerethessenek a csillagok.
Örök szeretettel szerettelek Téged, embernek fia, ismerem történetedet, semmi sincs rejtve előlem. Várom, hogy igent mondj rám. Nem szeretnélek kényszeríteni.
Időről időre áthaladok az úton, ahol jársz, nem félek, reménnyel telve várok, hitedre, irántam való bizalmadra.
Semmi részem nincs abban, ha Te félsz tőlem, de én, a Te TEREMTŐD mindent megteszek azért, hogy elnyerjem bizalmadat.

(szerzője ismeretlen)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat