Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A karma (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A karma
#5208
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4750
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 6 hónapja, 3 hete  
.


A karma és az életed...Bármi, ami belőled kisugárzik, sebesen visszatér Hozzád. A cselekedeteiddel, gondolataiddal, szavaiddal és érzéseiddel magokat vetsz el, amiket aztán kénytelen vagy learatni.

Amit okozol, megtapasztalod Te is.
Hiszen csak így alakulhat ki Benned egy megfelelő értékrend. Így fogod tudni, mi a jó és a rossz. Az ember mindig saját hibáiból tanul. Hiába mondanak bármit nálunk sokkal bölcsebb emberek, míg saját bőrünkön nem tapasztaljuk meg, fabatkát sem ér. Ez így van rendjén. Az életben minden viszonylagos. Ami az egyik embernek áldás, a másiknak büntetés.

Te nem okolhatsz senkit sorsod alakulásáért, és Téged sem hibáztathat más. Mindenki a saját sorsát alakítja. Bárhol, bármikor dönthettél volna másként. Ha egy kapcsolat (legyen akár baráti vagy szerelmi) véget ér, ott sosem egy ember a hibás. Mindkét fél hozzájárult ahhoz, hogy ez így legyen. Akkor is, ha "tettes" vagy, akkor is, ha "áldozat". Egyik sem jobb a másiknál, mindkét szerep a másikat tanítja. De van, amikor nem tanulunk a másiktól, és méginkább felerősödik saját fájdalmunk. Ilyenkor egyre több embertársunk siet segítségünkre, hogy méginkább tükröt tartsanak elénk. Mi pedig még mindig nem vesszük észre, hogy végre ki kellene állnunk magunkért, vagy nem kellene kompromisszumot kötnünk. Ehelyett azt érezzük, hogy az élet kegyetlen játékot űz velünk.
Pedig a sors nem ítél. Van egy saját belső bírád, aki érzések formájában mindig üzen Neked.

Tudod, akire sosem hallgatsz. Mert még mindig azt hiszed, hogy az édesanyád, a barátod vagy a szomszéd jobban tudja, mire van szükséged. Még mindig nem mered felvállalni az igényeidet, szükségleteidet.
Pedig minden belőled indul ki, és Benned ér véget. Ha nem állsz ki magadért, ugyanúgy rombolsz, csak éppen befelé. Semmivel sem jobb, mintha valaki mást büntetnél a dühöddel, haragoddal. Sőt! A másik előbb-utóbb elfelejti, de a mardosó bűntudat mindaddig megmarad, míg szembe nem nézel vele. Nem csupán a másik embert kell tisztelni, hanem magadat is. Elsősorban magadat.

A boldog élethez csupán két dolgot kellene megvalósítani: tiszteld és szeresd magad, amennyire szeretnéd, hogy mások tiszteljenek és szeressenek, és ne tégy olyat senkivel, amit nem szeretnéd, hogy Veled tegyenek. Ilyen "egyszerű" az egész.

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
https://elozoeletek.blogspot.com/2016/06/a-karma-es-az-eleted.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5508
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4750
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 3 hónapja, 1 hete  
.

A karma és a párkapcsolat


Az embernek cselekedetei következményeivel szembesülnie kell. Mindenki azt kapja, amit előidézett. Nincsen sem véletlen, sem jutalom vagy büntetés, csak ok és okozat.
A sors törvénye arra kényszeríti az embert, hogy tudatosan teljes felelősséget vállaljon az életéért, és gondoskodik róla, hogy mindaddig szembesüljön cselekedeteinek következményeivel, míg a saját maga által okozott problémákat fel nem oldja.

Mindenki szabadon döntheti el, mit akar vetni, ám aratni azt lesz kénytelen, amit elvetett. Az okok és okozatok láncolata nem a születéssel kezdődik, és nem is ér véget a halállal, hanem összeköti az egyes inkarnációkat. A gondolataink és cselekedeteink által előidézett okok bevésődnek a lelkünkbe. Itt vezetik karmikus számlánkat, amit egyik inkarnációból a másikba magunkkal viszünk. Hogy milyen emberek kerülnek elénk, milyen helyzetekbe keveredünk, milyen dolgokat kapunk vagy éppen veszítünk el, mindezeknek okát múltunkban kell keresnünk. Újra meg újra olyan körülmények közé születünk, amelyekre szükségünk van, míg ki nem egyenlítődik minden.


Ha valóban megértettük a sors törvényének működését, akkor minden kellemetlenséget hálás szívvel fogadunk, mert szellemi fejlődésünk útján nagyobb segítséget jelentenek, mint akármilyen dicséret. Többnyire észre sem vennénk, hogy helytelenül jártunk el, ha valamely fájdalmas tapasztalás nem tudatosítaná ezt bennünk. Mindaz, ami velünk történik, minket szolgál, és nekünk segít. Ezért minden úgy van jól, ahogy van. Minden megtanult lecke közelebb visz Igaz Valónk felismeréséhez, és az egységhez. Ha nem tanuljuk meg a leckét, a sors törvénye mindaddig elénk hozza, míg végül meg nem oldjuk.

Ez a törvény azonban csak addig működik az ember életében, amíg saját akarata szerint cselekszik. Mihelyt hagyja, hogy kizárólag a teremtés akarata érvényesüljön benne, Igaz Valója nyilvánul meg, és megszabadul a végzettől. Bárki bármely pillanatban megszabadulhat a karmától, mihelyt saját akaratát egyesíti az isteni akarattal.

A karma és a párkapcsolat


Hiába foglalkozunk behatóan a spirituális dolgokkal, ha az így nyert felismeréseket a gyakorlatban nem éljük meg. Ebben egy másik "tanár" nyújthat nekünk segítséget, akit a karma küld nekünk: a partnerünk!

Törvényszerű, hogy milyen partnerrel találkozunk. Ez a találkozás azért jön létre, hogy bizonyos tanulási folyamatot tovább vigyünk. A párkapcsolat értelme mindig az egymással és egymástól való tanulás, hogy végül a vágyott egységet felfedezzük önmagunkban. Az első lépésünk az egység felé a másik emberrel való kapcsolat.

Nem azért jön tehát létre egy társkapcsolat, hogy a másik segítségével kényelmes életet éljünk. Sőt, éppen a hozzánk legszorosabban kötődő lélek jelenti számunkra a legnagyobb kihívást, és egyben a legnagyobb segítséget. Az egymással karmikus kapcsolatban álló emberek tehát nemcsak a "számlájukat tudják egymással rendezni", hanem lehetőséget is adnak egymásnak a gyors szellemi növekedésre. Igazi társkapcsolat kizárólag két önálló, "egészséges" lény között jöhet létre. Csak így leszünk képesek szembenézni azokkal a gyengéinkkel, melyeket a társunk segítségével fedeztünk fel. A partnerkapcsolat pedig értelmét veszíti, mihelyt feladatát beteljesítette, vagy már nem képes ezt a feladatot betölteni.

Beavatás

A kozmikus törvények mind azt szolgálják, hogy az ember a tökéletesedés útján járjon. A beavatás, azaz az egységbe való beolvadás döntő lépés a tökéletes transzformáció felé. Az új tudat teljesen új életkörülményeket is jelent. Ennek kialakulása során különféle "próbákon" kell keresztülmennünk.

A "földpróba" során azt kell bizonyítani, hogy az ember megtanult az anyaggal, a pénzzel optimálisan bánni, a "vízpróba" pedig arra szolgál, hogy az ember érzelmei áradatában megőrizze józanságát, és a szíve nyitva álljon. A "levegőpróba" ellenőrzi, hogy rendben vannak-e a gondolatok, tudjuk-e fegyelmezni őket, ki tudjuk-e tágítani tudatunkat. A "tűzpróba" az akaraterőt fejleszti, és arra kényszerít, hogy egyesítsük az individuális akaratot a központi akarattal, a "legyen meg a te akaratod!" elvével.

A beavatási próbatételek közé tartozik az is, hogy élvezzük minden egyes lépésünket, amelyet a célhoz vezető úton teszünk. Közben teljesítsünk be minden pillanatot, így élünk az "itt és most"-ban. A beavatott vágyak nélkül boldog, semmit nem vár el, és semmit nem utasít vissza, amit az élet kínál. Minthogy semmit nem birtokol, nem is tud elveszíteni semmit.

Az élet olyan, mint egy film. A legtöbb ember úgy játssza el a szerepét, hogy észre sem veszi, hogy csupán egy filmről van szó. És csak nagyon kevesen állnak a vetítőgép mögött, és rendezik a filmet. Az igazi életet pedig csak az az ember éli, aki a kamera mögött áll. Ebben a filmben mi magunk vagyunk a forgatókönyvírók, a rendezők, mi játsszuk a főszerepet, mi vagyunk a nézők, sőt a mozi társtulajdonosai is. Ha nem élvezzük a filmet, változtassuk meg a forgatókönyvet, és játsszunk el egy másik szerepet!

Felhasznált irodalom: Kurt Tepperwein - A szellemi törvények

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/karma-es-szerelem-partnerkacsolat-parkapcsolat-38259
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5712
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4750
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 3 hete, 3 napja  
.
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5770
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4750
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 3 napja, 7 órűja  
.

6 módszer, ami segít abban, hogy jobbá tedd a karmádat!


Létezik egy olyan egyszerű törvény, amellyel nap, mint nap szembesülünk, mégpedig a karma törvénye. Vagyis, ahogy bánsz másokkal, úgy fognak a többiek is viszonyulni hozzád. Ha alapvetően pozitív hozzáállással közelítesz a dolgokhoz, akkor sokkal nagyobb az esélyed a boldogságra.

Legtöbben automatikusan élik az életüket, és közben egyáltalán nem gondolnak rá, hogy a fejükben zajló gondolatok akár még befolyásolhatják is a dolgok alakulását. A káosz és a negativitás, nagyrészt a negatív gondolatok eredményeként születik meg. Ha ellen akarsz állni a mérgező, negatív energiáknak, akkor arra kell törekedned, hogy pozitív légkört alakíts ki magadban és körülötted. Annak érdekében, hogy a körülötted lévő emberek ne visszahúzzanak, hanem ellenkezőleg, boldogsággal töltsék el az életed, akkor először magadban kell kialakítanod a pozitív hozzáállást.


Íme, 6 bevált módszer, amely segítségedre lehet a mindennapokban a pozitív karma kialakításában!

1. Mindig az igazat mondd


Ha mindig az igazat mondod, akkor nem csak időt és energiát spórolsz meg az életedben, hiszen nem kell majd azzal töltened az időt, hogy az igazságot tisztázod, hanem tiszta lelkiismerettel élheted az életed. Ha igazat mondasz, akkor becsületes és nyitott embereket vonzasz az életedben.

2. Próbálj mindig a legjobb tudásod szerint teljesíteni

Bármit is teszel, szándékaid mindig tiszták és világosak legyenek. Ne félj a céljaidtól és álmaidtól. Az élet teljes megélésével, más emberek segítéséhez is hozzájárulsz. Mindig próbálj a lehető legjobb formádat hozni, az Univerzum pozitívan reagál a szép és boldog emberekre, és a lehető legjobb élményeket küldi cserében.

3. Segíts másokon

Lehet, hogy számodra csak egy kis apróságnak tűnik, de viszont másnak óriási segítség lehet a cselekedeted. Azáltal, hogy másoknak segítesz, önmagadnak és segítesz! Az önzetlen segítségnyújtás az egész életedet átalakítja.

4. Meditálj rendszeresen

A haraggal, depresszióval és szomorúsággal teli gondolatoktól csak úgy tudsz megszabadulni, ha rendszeresen meditálsz. A meditáció által megértheted azokat a gondolatokat, amelyek felzaklatják az elméd, és meg tudsz szabadulni ezektől. A pozitív gondolatok segítenek abban, hogy az életed jobbá váljon, ha jó energiát sugárzol, akkor csak még több jót fogsz kapni az élettől.

5. Mutass együttérzést és kedvességet

Az együttérzés és a kedvesség által kapcsolatba kerülhetsz a körülötted lévőkkel. Az életben ne csak elvárásaid legyenek, ahhoz, hogy kapj, adnod is kell. Minél többet adsz, annál többet kapsz. Mindannyian kerülhetünk nehéz körülmények közé, ezért fontos, hogy a nehéz helyzetekben segítsünk másokon.

6. Próbáld meglátni a fától az erdőt

Az élet néha csak számtalan baj halmazának tűnik, és bizony sokszor érezheted úgy, hogy elég, nem bírod tovább. Próbálj az apró szépségekre koncentrálni, keresd meg a bajban is a jót. Ez a hozzáállás segítségedre lesz, hogy életed sokkal szebb és harmonikusabb legyen.

https://filantropikum.com/6-modszer-ami-segit-abban-hogy-jobba-tedd-a-karmadat/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat