Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A karma (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A karma
#4247
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 2 éve, 12 hónapja  
.

Karma és az életed...


Bármi, ami belőled kisugárzik, sebesen visszatér Hozzád. A cselekedeteiddel, gondolataiddal, szavaiddal és érzéseiddel magokat vetsz el, amiket aztán kénytelen vagy learatni.
Amit okozol, megtapasztalod Te is. Hiszen csak így alakulhat ki Benned egy megfelelő értékrend. Így fogod tudni, mi a jó és a rossz. Az ember mindig saját hibáiból tanul. Hiába mondanak bármit nálunk sokkal bölcsebb emberek, míg saját bőrünkön nem tapasztaljuk meg, fabatkát sem ér. Ez így van rendjén. Az életben minden viszonylagos. Ami az egyik embernek áldás, a másiknak büntetés.
Te nem okolhatsz senkit sorsod alakulásáért, és Téged sem hibáztathat más. Mindenki a saját sorsát alakítja. Bárhol, bármikor dönthettél volna másként. Ha egy kapcsolat (legyen akár baráti vagy szerelmi) végetér, ott sosem egy ember a hibás. Mindkét fél hozzájárult ahhoz, hogy ez így legyen. Akkor is, ha "tettes" vagy, akkor is, ha "áldozat". Egyik sem jobb a másiknál, mindkét szerep a másikat tanítja. De van, amikor nem tanulunk a másiktól, és méginkább felerősödik saját fájdalmunk. Ilyenkor egyre több embertársunk siet segítségünkre, hogy méginkább tükröt tartsanak elénk. Mi pedig még mindig nem vesszük észre, hogy végre ki kellene állnunk magunkért, vagy nem kellene kompromisszumot kötnünk. Ehelyett azt érezzük, hogy az élet kegyetlen játékot űz velünk.
Pedig a sors nem ítél. Van egy saját belső bírád, aki érzések formájában mindig üzen Neked. Tudod, akire sosem hallgatsz. Mert még mindig azt hiszed, hogy az édesanyád, a barátod vagy a szomszéd jobban tudja, mire van szükséged. Még mindig nem mered felvállalni az igényeidet, szükségleteidet.
Pedig minden belőled indul ki, és Benned ér véget. Ha nem állsz ki magadért, ugyanúgy rombolsz, csak éppen befelé. Semmivel sem jobb, mintha valaki mást büntetnél a dühöddel, haragoddal. Sőt! A másik előbb-utóbb elfelejti, de a mardosó bűntudat mindaddig megmarad, míg szembe nem nézel vele. Nem csupán a másik embert kell tisztelni, hanem magadat is. Elsősorban magadat.
A boldog élethez csupán két dolgot kellene megvalósítani: tiszteld és szeresd magad, amennyire szeretnéd, hogy mások tiszteljenek és szeressenek, és ne tégy olyat senkivel, amit nem szeretnéd, hogy Veled tegyenek. Ilyen "egyszerű" az egész.

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4258
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 2 éve, 11 hónapja  
.


Szellemi törvények: Mi a karma?


A nyugati gondolkodás a karma szót mindig a bűnnel és a bűnhődéssel hozza kapcsolatba. Többé-kevésbé valamennyien készséggel elfogadjuk, hogy bűnösök vagyunk, és türelmesen viseljük karmánkat, míg fel nem tudjuk oldani. Ez azonban a karma téves értelmezéséből következik. A szó maga szanszkrit eredetű, és azt jelenti: "a cselekedet, a teremtett, hatni, csinálni".

Nem arról van tehát szó, hogy türelmesen viseljük karmánkat, vagy amilyen gyorsan csak lehet, oldjuk fel, hogy végre szabadok lehessünk, és még csak arról sem, hogy jó cselekedeteket gyűjtsünk, hogy ezzel "jobb karmát" szerezzünk magunknak. A karma csupán szembesít bennünket cselekedetünk következményeivel, lehetővé teszi, hogy az egyébként láthatatlan cselekedetet felfogjuk, megértsük, és mintegy tükörben szemléljük.
Nincs hát értelme, hogy ezt a tükröt, amilyen gyorsan csak lehet, megszüntessük. Állítsuk inkább bölcsen saját fejlődésünk szolgálatába, ami mindig önfelismerést, önmegvalósítást jelent, ami végső soron tiszta öntudathoz vezet. Ezen a nehéz, ám érdekes úton szükségünk van a karma tükrére mint folytonos kontrollra, amely megmutatja, hogy valóban előrelépünk-e, avagy éppen letérünk az útról. A karma tehát barátunk és segítőnk azon a nehéz úton, amelyen haladunk, s nem mondhatunk le róla, hacsak nem akarunk letérni az útról.
Nem azzal kezdünk egy új napot, hogy amit előző nap elindítottunk, azt megszüntessük, hanem éppen nagy örömmel tovább akarjuk folytatni. Megszülettünk, hogy az önmagunkra találás nagy munkáját tovább vigyük, és ebben a munkában karmánk türelmes és megbízható barátunk. Hiába foglalkozunk azonban bármily behatóan is spirituális vagy szellemi dolgokkal, ha az ekként nyert felismeréseket a gyakorlatban nem éljük meg. Sokan nagy és fontos szellemi felismerésekre tettek szert anélkül, hogy ezt saját életükben láthatóan megjelenítették volna. Ebben egy másik tanár nyújthat nekünk segítséget, akit a karma küld nekünk, vagy akivel összehoz bennünket - a partnerünk!

Közzétette: www.fenyorveny.hu


Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
http://www.fenyorveny.hu/2017/06/spiritualitas-szellemi-torvenyek-mi-a-karma.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.06.17 21:05 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4375
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 2 éve, 5 hónapja  
.


A karma törvénye: olyat kívánj másnak, amit magadnak is szeretnél!"A szavak ölni tudnak!" - egyike Buddha sok ezer igaz gondolatainak. És valóban, pár perces harag véget vethet egy sok éve tartó barátságnak. Hiába a spirituális fejlődés, melyet az évek során esetleg bejárunk, elég egy rossz gondolat, netán szócsata valaki irányába és a karma törvénye működéses lép: mindazt, amit mondtunk a másiknak haragunkban, önmagunk felé fordul.


Hogy is működik valójában a karma törvénye?


Az ayurvédikus felfogás szerint, minden embernek vigyáznia kell arra, milyen szavak hagyják el az ajkait, ugyanis a szavaknak erős energiájuk, teremtő erejük van.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a veszekedések 90%-a abból fakad, hogy mi emberek szeretünk véleményt formálni másokról és ennek hangot is adunk. A mindig kritizáló, személyeskedő emberek általában kudarcukat próbálják leplezni, mely az élet valamely területén rendszerint éri őket. Megfigyelték, hogy azokban az országokban, mint Japán vagy Németország, ahol az emberek a kommunikáció felsőbb szintjeit birtokolják, az életszínvonal sokkal magasabb, mint máshol.

Tudnunk kell azt, hogy amikor valakit kritizálunk, ez által magunkra vesszük ezen személy minden negatív tulajdonságát. És el is érkeztünk a karma törvényéhez. Ha viszont valakit dicsérünk vagy elismeréssel szólunk róla, a pozitív energia is mind a miénk lesz. Ezért tartják fontosnak az ayurvédában, hogy mindenkiről csak jót mondjunk vagy inkább semmit. De minél több irigység és egoizmus van bennünk, annál nehezebben tudunk pozitív gondolatokat megfogalmazni embertársainkról.


A nyugat nagy pszichológusai is azt javasolják, hogy többnyire gondolkodjunk és beszéljünk pozitívan és a sikeres emberek legyenek a példaképeink.


Meg kell tanulnunk nem kritizálni!

Azt tartják, hogy az, akit kritizálunk, a feléje megfogalmazott kritika révén átadja az ő negatív energiáit a kritikusainak és pozitív energiával töltődik helyette.

És végül egy örökérvényű igazság: "Sok beszéd szegénység!"

Igyekezzünk tehát csendben, minél kevesebb energiát veszítve megvalósítani azokat a dolgokat, melyeket célul tűztünk ki magunk elé.


A cikk forrása: http://filantropikum.com/a-karma-torvenye-olyat-kivanj-masnak-amit-magadnak-is-szeretnel/


https://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.04 18:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4472
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 2 éve, 2 hónapja  
.


Ezért találkozol ugyanazokkal a lelkekkel minden inkarnációbanÉleted során sok ember keresztezi az utadat, a szülőktől kezdve a gyermekeiden és a barátaidon át, egészen a szerelmedig. A karmikus tanítások szerint mindig ugyanazok a lelkek találkoznak egymással, csupán különböző testben és szerepekben.

A lélek leszületik egy adott fizikai testben, egészen addig, ameddig nem teljesül a karmikus feladata és van valamilyen karmikus adóssága. Amikor másokkal kapcsolatba kerülsz, lehetőséged van arra, hogy beteljesítsd a karmikus feladataidat.

Néhány szó a karmáról


A karma nem más, mint a végtelen szeretet hiányából fakadó és a forrástól való elszakadásból következő cselekedetek eredménye. A szeretet hiánya miatt tudatosan vagy öntudatlanul is képes vagy bántani másokat, netán éppen neked okoznak fájdalmat mások.

Olyan ez, akár egy karma bank, ahol le kell rónod a fennmaradó kölcsönöket, és mindenkire ugyanazok a szabályok illetve karmikus törvények vonatkoznak.

Karmikus emlékek


A karmikus emlékeket az Akasha (azaz az Univerzum emlékezete) tárolja, amelyekhez a tudatos elme persze nem fér hozzá. Ám mindenből tanulhatsz, és összekapcsolódhatsz a többi emberrel bizonyos érzelmek révén, amiket az adott személyek váltanak ki belőled.

Ha valaki beteljesíti a karmikus feladatát, távozik az életedből. Olyan is megesik, hogy kissé kényelmetlenül érzed magad egyesek társaságában, ezért akár megkönnyebbülés is lehet, ha egyes emberek kilépnek az életedből.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azokat az érzelmeket, amelyeket mások kiváltanak belőled. A forrás benned van. A felhalmozódott félelmek és fájdalmak, az elfojtott negatív tapasztalatok és a nem kívánt érzelmi állapotok mind-mind lerakódnak a lényed legmélyén.

Azok az emberek, akikkel egy életen át kapcsolatban vagy, a karmikus tanítóid szerepét töltik be, akik abban segítenek, hogy felszabadulj az előbb említett mérgező állapotok alól, amelyben olykor benne ragadsz.

Vonzás és tudatalatti

Az emberekkel természetesen úgy kerülsz kapcsolatba, hogy először a külső fog meg, ám a vonzódás általában tudatalatti szinten is működik, hiszen a tudatalattiban ott rejlenek a karmikus emlékek.

A karmikus szenzorod lényegében "felismeri" a másik ember karmikus emlékeit. Ezáltal teljesülhet a karmikus feladatod, s így kerülsz kapcsolatba a megfelelő emberrel.

Egy kapcsolatban nem tudsz úgy fejlődni, ha csak a pozitív tulajdonságaidat mutatod meg a másik félnek, konfliktusokra is szükség van. Bizony, egy-egy konfliktus aranyat ér, mert ilyenkor fontos dolgok tisztázódhatnak.

Amikor például féltékeny vagy, érdemes megkérdezni saját magadtól azt, hogy "Miért van bennem ez az érzés? Mi ez a dolog?" Ne hagyd figyelmen kívül ezt az érzést. Szükség van arra, hogy dolgozz önmagadon, így tudod összerakni az apró mozaikdarabokból a valós képet.

Ezek az apró darabkák ugyanis a személyiséged hiányosságai, a saját gyengeségeid. Talán gyermekkorból erednek, és az elutasítás miatt erősödnek fel, hiszen félsz attól, hogy elveszíted a másikat.

A személyiség formálása


Idővel a személyiséged polarizál és megjegyez egy-egy bizonyos érzelmi reakciót, például félelmet, fájdalmat, gyűlöletet vagy éppen féltékenységet, és ez a gát megmaradhat benned.

Törekedned kell a másokkal való kapcsolatok stabilizálására, ám ha a partnered viselkedése nem feltétlenül megfelelő számodra, akkor elbizonytalanodhatsz, és a korábbi félelmeid felerősödnek, amik már a tudatalattidba beépültek.

Valójában az adott partnered csupán részben felelős a személyiséged kialakulásában. Ám ezt nem mindig könnyű tudatosítani önmagadban, hiszen te épp úgy éled meg a dolgot, hogy az illető megbánt téged. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy minden érzelem megtapasztalása egy-egy karmikus feladat.

Olyan emberrel kerülsz karmikus kapcsolatba, aki a távoli múltban ugyanazokat az érzelmi dolgokat élte meg, akárcsak te. A karma nem azért van, hogy számodra szenvedést okozzon, hanem elvezet a feltétel nélküli szeretethez és képes leszel lelkileg egyesülni az univerzum végtelen szeretetével.

Ismerd meg az önzetlen szeretet fogalmát és cselekedj eszerint - hiszen a partnereddel ketten egyek vagytok. Minden csak egy apró mozaikdarabka, amelyből kirakhatod a teljes egészet.

Minden te vagy


Csepp vagy a tengerben, az óceán pedig a többi ember, ám minden csepp szükséges ahhoz, hogy hatalmas óceánná duzzadjon a víz. Mindaddig folytatódik ciklikusan az inkarnáció, ameddig nem teljesül be a karmád. Minden életben szembetalálkozol a karmikus feladataiddal, bármilyen testbe is szüless.

forrás: noiportal.hu
http://rejtelyekszigete.com/ezert-talalkozol-ugyanazokkal-lelkekkel-minden-inkarnacioban/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.03.15 19:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4498
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 2 éve, 1 hónapja  
.


Család és karma, avagy mit hozunk otthonról?
Mielőtt egy lélek leszületik a Földre, kiválaszt egy olyan családot magának, amely leginkább megfelel fejlődési igényének. Bármennyire is furcsának tűnik, mi magunk akartunk a szüleink gyermekei lenni.
Amikor először hallottam erről, azt gondoltam, hogy én nem lehettem olyan bolond, hogy pont ezt a két embert választottam ki szülőnek. Azóta sok-sok embertől hallottam vissza ugyanezt, úgyhogy ne érezd magad kellemetlenül, ha Te is így érzel.

Ma már tudom, hogy minden pontosan úgy jó, ahogy van.

Azt tudnunk kell, hogy mindig a meglévő érzelmi örökségért választja a születendő lélek az adott családot. Soha nem konkrét testi tüneteket és szituációkat öröklünk, hanem átveszünk rezgéseket és gondolkodásmódot, mellyel ugyanazon megoldandó feladatokat teremtjük meg életünkben. Elmúlt inkarnációinkban a lélekben keletkezett, még fel nem dolgozott, ki nem egyenlített sérülések alapján választunk ki két olyan embert szülőnek, akik szintén ugyanezen sérüléseket hordozzák, ezzel is tükröt mutatva nekünk, hogy mit kell meggyógyítani magunkban.

Tegyük fel, beleszületsz egy családba, ahol az édesapa folyamatosan megcsalja, megalázza az édesanyát. Benned természetes reakcióként kialakulnak ezzel kapcsolatos félelmek, ítéletek. Holott ezek elmúlt életbeli sérülések, amik feldolgozásra várnak. Valami olyat tettél a múltban, ami miatt újra szembe kell nézned vele. Lehettél akár a mártír, akár az elnyomó személyében. Az elfogadás, a megbocsátás és az elengedés oldja a karmát. Ha ez nem történik meg részedről, míg kiröpülsz a családi fészekből, akkor onnantól kezdve a párkapcsolatod mutatja a tükröt tovább. Talán Te is hallottad már, hogy "én mindig ugyanolyan nőt/férfit vonzok, mint az anyám/apám". Ez mindaddig így is marad, míg meg nem tanulod a leckét. Amint az elfogadás megtörténik, már többé nincs szükséged rá. A karmaoldás csupán a megértésben segít, önmagad felszabadítása a Te feladatod.

Emellett hajlamosak vagyunk olyan terheket magunkra vállalni, mely nem a mi dolgunk lenne, de tudat alatt könnyíteni szeretnénk szüleink sorsán.

Annak tudatában, hogy Te választottad a szüleid, talán megérted, hogy életed alakulásáért nem hibáztathatod őket. Pontosan tudtad, hová fogsz születni. Sőt, lehet, hogy csupán azért alkottak rövid ideig egy párt, hogy Te megszülethess. Nagyon sokszor a születendő lélek hozza össze a két embert, hogy ő inkarnálódhasson. Amikor megértettem ennek lényegét, akkor jöttem rá, hogy ha elakarom engedi a múltat, talán nem csupán a szüleimnek kell megbocsátanom, hanem magamnak is, amiért ők bevállalták ezt értem. Ez mindig közös megállapodás. Ő szeret Téged annyira, hogy elvállalja, hogy megtanítja Neked ezeket a nehéz feladatokat.

Két azonos szülőtől az első szülött gyermek általában az édesapát jön tanítani és vele van a nagyobb feladata. Az apuka családfájának terheit cipeli. A második szülött gyermek az édesanyát jön tanítani, és annak a családfájának energiáit hordozza. Természetesen mindkét szülőtől vannak örökségek, de ezek erősebbek. A harmadik szülött gyermek általában kiegyenlítő szerepben van, vagy mindkét szülőhöz erősen kötődik, vagy egyikhez sem. Ő egyensúlyozza a család energiáit. A negyedik szülött ismét édesapához jön, ötödik édesanyához, és így tovább. Itt minden esetben a megszületett gyermekekről beszélünk. Az első szülött hordozza általában a legtöbb terhet.

Lehet, hogy sokszor érezted azt, hogy jobb lenne más szülők gyermekének lenni. Lehet, hogy azt gondoltad, Te nem kapsz elég szeretetet, túl sokat bírálnak, sosem voltál elég jó. Talán sokszor hibáztattad őket életed alakulásáért. De tudnod kell, hogy a szüleid is áldozatok áldozatai. Ő csak azt adhatta, ami benne van. Se többet, se kevesebbet. Azt adta, amire Nektek megállapodásotok volt. Hidd el, mindenét odaadta. Ez volt mindene.

A legnagyobb kincset adta, az életedet. Lehetővé tette azt, hogy formát ölts ebbe a csodálatos világba. Csak azt tudta adni, amit ő is kapott. Ami benne volt. Légy hálás ezért, bárhová is születtél. Megmutatta, miben kell fejlődnöd, mit kell elfogadnod, megértened, feldolgoznod, meggyógyítanod.

Egy könyvben olvastam régebben, hogy a szülőket úgy kell elképzelni, mintha a két pólusa lenne az akkumulátorunknak, azaz az életünknek. Ám ők nem mindig azok, akiket szívesen fogadunk töltésnek. Ugyanakkor minden esetben pont elegek ahhoz, hogy feltöltsenek bennünket. Feltéve, ha egyformán fogadjuk be ezt az energiát mindkettőjüktől. Ez akkor lehetséges, ha nincs bennünk harag, sértettség, düh, szánalom, el nem fogadás, vagy egyéb negatív érzés szüleink felé. Ha nem egyformán fogadjuk az energiát, elcsúszik az egyensúly. Sok nő válik férfiassá, és sok férfi válik nőiessé emiatt.

Míg nem történt meg az elfogadás, megbocsátás, megértés édesanyád felé, addig nem tudod működtetni a női teremtő energiákat, a párkapcsolatot, az anyaság energiáit. Míg nem történik meg ugyanez a megértés az édesapáddal való kapcsolatodban, addig nehézkesen boldogulsz a fizikai világban, a pénz és anyagiak világában.

Azt gondolom, ha valaki tudatosan akarja élni az életét, és kezébe venni az irányítást, mindenekelőtt a legfontosabb feladat a családi kapcsolatok megértése, megtisztítása és karmikus blokkjainak oldása.
A nem megfelelően működő emberi kapcsolataink hátterében legtöbbször nehéz családi karma áll. Gyermekkorunkból és előző életeinkből hozott tapasztalataink és késztetéseink megakadályozhatnak a boldogulásban.

Rendszerint ugyanazok a "problémák" figyelhetők meg a családfán (válás, szenvedélybetegségek, megalázás, szegénységtudat, megcsalás, áldozati szerep).

Régi beidegződéseink, blokkjaink megakadályoznak abban, hogy haladjunk előre életünk útján, így rendszerint ugyanazokban a szituációkban találjuk magunkat, és érezhetjük, mintha egy helyben toporognánk. S mindaddig ugyanabba a családba születünk vissza, míg meg nem oldjuk az adott feladatot (vagy egy hasonló családba, ahol hasonló sérülések vannak jelen).

Bizonyos családtagokkal lehetnek elmúlt életeink vagy régi karmánk. Ugyanakkor nem feltétlenül tartoznak lélekcsaládunkhoz, így akár idegennek is érezhetjük őket.
Amíg nem érted meg, miért ezt a fizikai családot választottad ezen megtestesülésedre, míg nem világos előtted, miért pont ezektől az emberektől akartál tanulni, s nem tudod, mi volt a lecke, ami Neked szólt, sosem fogod magad maradéktalanul boldognak érezni. Ezért tartom a legfontosabbnak a családi karmikus blokkok oldását, mely az élet minden területére hatással van. A megértés hozza magával a megbocsátást és az elengedést, melynek következménye a szabadság.

A valódi boldogság pedig a szabadságban életképes.

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.04.16 20:26 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4568
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 1 éve, 10 hónapja  
.
Ezt kell tudnod a KARMA törvényéről, ha változtatni szeretnél az életeden!Néhány dolog a Karma működéséről, melyekről jó ha tudsz, ha változtatnál az életeden!


A Karma működésének törvénye egyszerű: mindenre, amit teszel, érkezik egy válasz az Univerzumtól. Ám mégsem ilyen kiszámítható mindez, ugyanis a Karma olykor egészen rejtélyes módon képes működni.

Ha már nem irányíthatod, hogy az Univerzum miként reagáljon a tetteidre, azért mégiscsak alakíthatod az életedet azáltal, hogy megpróbálsz minél pozitívabban gondolkodni és cselekedni, mert amit és ahogyan teszel, az előbb-utóbb vissza fog térni hozzád. Olykor elég lehet egyetlen jó cselekedet ahhoz, hogy megtapasztald a felsőbb világ gondviselését. Ha ügyesen csinálod, könnyedén a saját javadra fordíthatod a Karma erejét, viszont ehhez nem árt tudni néhány dolgot, hogyan is működhet ez pontosan:

Jó rezgések

A Beatles együttesnek volt egy - The End - nevezetű dala, melyben az egyik sor arról szólt hogy "a végén az a szeretet, amelyet kapsz, egyenlő azzal, amennyit adsz". Paul McCartney hitt abban, hogy minél többet adsz, annál többet kapsz. Minden egyes szavunk, tettünk, szándékunk energiát hordoz, ezek pedig vagy negatív, vagy pozitív frekvencián rezonálnak. Tégy mindig minden jó szívből, és a kedvességed vissza fogod kapni.


Cselekedj úgy, ahogyan alakítanád az életed

A Karma szabályai értelmében attól, hogy valamit kérsz, az még nem fog megvalósulni. Az imádság vagy a fohász, önmagában csak egy erős gondolat. A párizsi éjszakai klubban történt lövöldözés után a Dalai Láma felszólította a híveit, hogy "Fejezzék be a fohászkodást és kezdjenek el cselekedni". Ennek értelmében ahhoz, hogy pozitív változások történjenek te is aktívan ki kell vedd a részed a megvalósításában.

Mindannyian egyek vagyunk

Amikor elkezded önmagadat előrébb juttatni, a környezeted is fejlődésnek indul. Talán ez az egyik legfontosabb tanácsa a Karmának. Ha a Karma felismeri, hogy próbálsz jót tenni a világgal, akkor segítségedre lesz. Nem kell hatalmas gesztusokra vagy tettekre gondolni, elég csupán az erőfeszítés is. Mindannyian összetartozunk, attól függetlenül, hogy családi kötelék, vagy baráti kapcsolat fog össze bennünket. Minden mindennel összefüggésben van, ezért bárhol, ahol elkél a segítség, ne légy rest cselekedni.


Légy türelemmel

Fontos tudni azt, hogy a Karma törvényei nincsenek időhöz kötve. Minden akkor fog megtörténni, amikor annak helye és ideje van. Ne várd, hogy egyik pillanatról a másikra változik valami, mert ez egy lassú folyamat. Az is lehet, hogy néhányat hátra kell lépj ahhoz, hogy majd később előre tudj haladni.

Végső gondolatként fel kell ismerjük, hogy az élet a jó és a rossz együtteséből tevődik össze, egyik sem létezhet a másik nélkül, azért ne okoljunk senkit se azért, ami velünk történik. Azok az energiák, melyeket mi teremtünk, később visszaköszönnek, ezért miért ne cselekednénk jól? Kitartással, jó szívvel és pozitivitással pedig a Karma törvényei teszik helyettünk a dolgukat.

http://filantropikum.com/ezt-kell-tudnod-a-karma-torvenyerol-ha-valtoztatni-szeretnel-az-eleteden/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.07.28 19:30 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat