Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A karma (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A karma
#1306
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 11 éve, 1 hónapja  
Karma törvénye

Múltbeli tetteink és aktuális sorsunk között ok-okozati összefüggés van: ezt nevezzük karmának. A karma a kiegyenlítődés törvénye, gondoskodik arról, hogy az ember ugyanazzal a problématípussal mindaddig konfrontálódjon, amíg cselekedeteivel meg nem oldja, s önmagát alá nem rendeli a törvényszerűségnek. Ezért valamennyi tettünk, sőt minden gondolatunk halhatatlan és kitörölhetetlen. Minden tett és minden gondolat ugyanis kiegyenlítődésre vár.

A karma törvénye azt követeli az embertől, hogy sorsáért viselje a teljes felelősséget. Érthető az a széleskörű hárítás, melyet a reinkarnációval kapcsolatban tapasztalunk: fáradsággal összeeszkábáltuk azokat a végre tökéletesnek tűnő elméleteket, amelyek megszabadítanak a felelősségtől, s a bűnösséget a társadalomra, a betegséget keltő anyagokra, vagy a gonosz véletlenre vetíthetjük. Világos, hogy felháborodást szül, ha leleplezzük az emberi ravaszság e rafinált elméleteit, ha öncsalásnak nevezzük őket - mert ha összedőlnek, a vétkest ismét csak önmagunkban kereshetjük.

Ezek a mai modellek teoretikusan kiválóan funkcionálnak - azt pedig hogy a gyakorlatban csődöt mondanak, a haladásba vetett pozitivisztikus hiszékenység ügyesen leplezi . Ha viszont az ember őszinte kezd lenni önmagával, rá kell jönnie, hogy a dolgok értelme csak úgy ismerhető fel, ha mindazért ami történik vele, amit átél, maga vállalja a teljes felelősséget. A felelősség elválaszthatatlan a dolgok értelmétől - kölcsönösen feltételezik egymást.
A halál és az élet, akárcsak az éjszaka-nappal állandó váltakozása természetes folyamat. Amikor reggel felébredünk, hogy nekikezdjünk egy új napnak, akkor ez a nap még egészen tisztán áll előttünk mi döntjük el, mire használjuk, hogyan alakítjuk. Másrészről viszont az új nap történéseit szükségképpen meghatározza az, amit az előző napokon tettünk és átéltünk. Ha valaki az utóbbi időben mindenkivel konfliktusba került a környezetében, vagy jelentős adósságot csinált, esetleg testét, lelkét elhanyagolta, akkor ez befolyásolni fogja az új napot; bár a nap önmagában korlátlan lehetőségeket hordoz.

Nehéz felfognunk, hogy minden új nap a múlt befolyása alatt áll, ugyanakkor azonban új, kihasználatlan lehetőségekben is gazdag.

Minden új élet új esély, amely lehetőségek tömegét kínálja, egyszersmind azonban az eddigi inkarnációs lánc következménye is, amely eddigi problémáinkat, elkövetett hibáinkat illetve tapasztalatainkat, felismeréseinket tükrözi. Egyetlen új nap kezdetén sem tehetjük meg nem történtté addigi tetteinket, gondolatainkat és cselekedeteinket, egy új inkarnációban sem semmisítetjük meg múltunkat, ugyanazt kell tovább szőnünk, amit addig szőttünk. Hogy hogyan, az már saját tudati fejlettségünkön múlik
(hornwald Dethlefsen: A sors mint esély)
(Életmód.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.10.22 23:00 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1406
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 11 éve  
.részlet

A kegyelem energiáit is hívhatjátok életetekbe. Az isteni kegyelem energiája a legnagyobb erő, ami ezen a bolygón létezik! Körbeveszi a Földet, ezért mindig hozzáférhető. A kegyelem egy nagyon személyes lény, akit mindig hívhattok. A kegyelem az ezüst sugár szelleme, akinek az energiája úgy néz ki, mint a csillogó, áttetsző hó, vagy a tündérpor. Ha ezt látjátok az energiamezőitekben, akkor tudjátok, hogy veletek van az isteni kegyelem.
A kegyelem az az isteni erő, amely lehetővé teszi számotokra, hogy minden MOST-pillanatban tökéletesen szakíthassatok a múlttal. Nyomatékosan szeretnélek kérni benneteket, hogy ne akarjátok a batyutokat feldolgozni, vagy megjavítani. Az univerzum belső képeitekkel, hiedelmeitekkel tökéletes összhangban alakul. Ha tehát azt hiszitek, hogy veletek valami nem stimmel, és titeket rendbe kell hozni, akkor az univerzum folyamatosan ennek megfelelően alakul körülöttetek. Tegyük fel, hogy fel akarod dolgozni az ebben az életben létrehozott batyudat (vagyis karmádat). De azután jönnek az előző életekből származóak. Azután pedig a más bolygókon összegyűjtött batyuid. Végül pedig a Föld karmája. Kérlek, hagyd ezt abba! A kegyelem ereje jelen van ezen a Földön, ezért ez felesleges erőfeszítés. Kérlek, fogadd el, és be, hiszen ez a te legnagyobb erőforrásod!

Használd a kegyelmet életed minden területén. Ha leáll az autód az út közepén, akkor mondd azt: Kegyelem, kérlek, indítsd be a motort! Mi kegyelemnek nevezzük az isteni kenőanyagot. A kegyelmet valóban minden helyzetben használhatod, és ő örül, hogy segíthet hiszen végül is ő a ti isteni kifejeződésetek. Ha tehát azon kapod magadat, hogy valamit fel akarsz dolgozni, akkor hagyd abba, és hívd a kegyelmet. Bolygótokon nagyon gyakran előforduló minta a: Ha nem tettem volna ezt vagy azt, akkor most én is felemelkedhetnék a fénybe. Itt újdonsággal szolgálhatunk nektek. Amíg megpróbáljátok rendbe hozni magatokat, addig sehová sem mentek. Úgy vagy tökéletes, ahogyan vagy: egy hatalmas, több dimenziós mester vagy az ébredés különböző stádiumaiban. A bolygó olyan gyorsan fejlődik, hogy képtelenek vagytok feldolgozni karmátokat és korlátaitokat. A karma csak a karma-játszma illúziója. Különbség van a problémák kegyelem általi megoldása és a tagadás között. Semmi esetre sem arra szólítunk fel benneteket, hogy realitásotok bármely részét is le- vagy megtagadjátok. Amikor kapcsolatba kerültök testi tudatotok, vagy humángenetikai tudatotok különböző részeivel, akkor sok mindennek kell kifolynia fizikai testetekből (szégyen, bűntudat, félelem, kétség). Az emberi kollektív tudatban külön van elraktározva minden emberi tapasztalat, ezért örökké a múltban kellene élnetek. A kegyelem mindig MOST van. Ha szellemeddel mindig a MOST-ban vagy, és a szellemed a humángenetikus tudatba vezet, akkor a fizikai test realitásából fogod kifejezni magadat. Ez mindig megtörténik, hála a kegyelemnek, mert ez teszi lehetővé, hogy egyszerűen csak elengedd ezeket a dolgokat. Fejezd ki, és menj tovább. Ha valamit fel akarsz dolgozni, helyre akarsz hozni, az mindig a múltban tart, és mindig elemeztet veled valamit, amit aztán a jövőbe hurcolsz magaddal. Akkor sohasem vagy a MOST-ban. Hívd a kegyelmet!

Erősen érezzük, hogy a bolygó fénybe való emelkedése sok vidámsággal jár. Ezért részt veszünk benne. Mindnyájan több ezerszer végigcsináltátok már ezt a folyamatot, és most megint megteszitek, hogy megint élvezzétek. Az egyetlen irány megtalálása is örömöt jelent. A benned játszódó fénytest-melódia nagyon ősi. Minden alkalommal, amikor egy testtípus a fénybe emelkedik, ez egy teljesen új tapasztalat. A bolygó sűrűségétől, kollektív tudatától és a rajta élőktől függ, hogy mi történik, amikor a bolygó a fénybe emelkedik. Egy bolygó nem emelkedik mindig a fénybe, amikor a lakói felemelkednek. Ez alkalommal azonban a Föld is felemelkedik. És ez az oka annak, hogy miért összpontosul oly sok minden a Földre: hogy segítsenek neki az átmenetben. A Föld úgy egyezett bele a karma játszmába, hogy ígéretet kapott arra, hogy a végén ő is felemelkedhet. Az ígéret most beteljesül.

forrás:
Szabó Judit: Az Egység hívása (Magánkiadás, 2004)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.14 08:45 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1638
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 10 éve, 10 hónapja  
A következő életre halasztott megbocsátás

Bellus az egyik nagyvállalatnál titkárnőként dolgozott, amikor egy szép napon kilépve irodája ajtaján ismeretlen férfit pillantott meg. A látványtól szinte minden szőrszála az égnek állt, és az utálat émelyítő érzése fogta el. A férfit felvették a vállalathoz, és Bellus egyik főnöke lett. Udvarias, kedves, előzékeny és tisztelettudató magatartást tanúsított iránta, ám a nő érzései semmit sem változtak. Sőt a viszolygástól a legrosszabb tulajdonságai kerültek felszínre, és egyre elviselhetetlenebb lett. A helyzetre a magyarázatot a reinkarnációs terápia adta meg: Bellus amint megpillantotta a férfit, tudatalattijából előkúsztak előző életének emlékei, amelyekből aztán kiderült, hogy az 1600-as évek végén cselédlányként élt egy magyarországi kastélyban, ahol a főurak a kedvüket töltötték rajta, szórakoztak vele. A nő mindent megtett az életben maradásért, és szó nélkül tűrte az urak játékát, de azt már nem, hogy egy másik cseléd megerőszakolja. Az intézőhöz ment panaszra, aki pimasznak nevezte, és az ostorával megütötte. Ez az intéző volt a mostani életükben az ellenszenves főnök, és a két lélek most azért találkozott, hogy a férfi lerója a nővel szembeni adósságát. A nő pedig gyakorolja a megbocsátást, de a lelke mélyéből feltörő rossz érzések erősebbek voltak és ezt lehetetlenné tették. A reinkarnációs terápia félsikert hozott, mert a nő felismerte ugyan a karmát és sokat dolgozott azon, hogy legyőzze a férfi iránti ellenszenvét, de fél év után úgy döntött, inkább állást változtat.

A jó cselekedet jutalma

Ahogy a rossz cselekedetek, úgy a jótettek sem maradnak következmény nélkül. De nem az alamizsna vagy a szánalomból végzett cselekedet a jótett, hanem az őszintén, teljes szívvel, önzetlenül hozott áldozat, szolgálat, gondoskodás, amiért a sors megjutalmaz és felemel. Mert a karma szerint mindenki azt kapja vissza, amit ad: aki szeret, azt szeretni fogják, aki mosolyog, arra visszamosolyognak, de aki hazudik, annak hazudni fognak, és aki mindig csak panaszkodik, az örökké csak sirámokat hallhat. A karmáról úgy tartják, hogy az igazság okkult törvénye, mert minden, amit tettünk, egyszer bumerángként visszatér hozzánk, és a lélek így elnyerheti az igazságot.
(forrás:nana.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1639
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 10 éve, 10 hónapja  
Karmikus betegségek

Nemcsak szerelmi vagy emberi kapcsolataink lehetnek karmikusak, és nyúlhatnak vissza a gyökerei évszázadokkal korábbra, hanem a cselekedeteink is. Hiszen a karma törvénye szerint egyetlen tett, szó vagy érzés sem marad következmény nélkül. Amit tettünk, azért egyszer fizetnünk kell. Például betegség-karma esetén a kutatók a szerveket, a cselekedeteket és a bajokat párosították, és azt mondják, mindenkinek az a szerve betegszik meg, illetve ott kell elviselnie fájdalmat, amellyel vétett.

A tűzzel kapcsolatos balesetekről, az égési sérülésekről úgy tartják, hogy aki elszenvedi, valaha a középkorban részese volt a máglyahalálba küldöttek szenvedésének. Azt vallják, hogy aki előző életében nem segített, de megtehette volna, annál az izmok, az inak sorvadása okozhat fájdalmat, vagy ha segíteni akart, de nem találta meg a módját, az a következő életében balkezes lesz. A gerinc- és szívbetegségekről úgy vélekednek, hogy a korábbi életben elkövetett könyörtelenség, hajthatatlanság mostani fizetsége. A fejfájás, a migrén pedig a rágalom, a szóbeli kíméletlenség gyümölcse.
(nana.hu)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.20 21:53 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1914
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 10 éve, 8 hónapja  
A.M.Timea által feltett anyag áthelyezése a videók és PPS-ek kategóriából.
Kilenc napos Karmaoldó Program


Ez a gyakorlatsor az egyik legerősebb és legintenzívebb karmaoldó módszer. Évente kétszer érdemes elvégezni. Ajánlatos újhold napján elkezdeni. Erre a kilenc napra ki kell iktatni ; amennyire csak lehet ; minden hírközlő eszközt (például tv, rádió, újságok, telefon, számítógép) Ezt hívják médiaböjtnek.

Mind a kilenc napon el kell végezni mind a kilenc gyakorlatot!

A gyakorlatok elvégzésével komoly hatással leszünk a múlt életből hozott karma csirákra, oldjuk azokat vagy megszüntetjük.

1.Ne elégedetlenkedj! Nem méltatlankodj, ha valami nem úgy történik, ahogyan vártad. Fogadj mindent örömmel a sorstól. Keresd meg minden eseménynek a fejlesztő és tanítóoldalát.
2.Ne kritizálj! Ne bírálj se embert, se tárgyat, de még magadat sem. Legyél ítéletmentes mindennel és mindenkivel szemben.
3.Figyelj magadra! Valósíts meg egy folyamatos önreflexiót! Figyeled éberen, ahogy gondolataid felmerülnek és távoznak. Légy tudatos tetteid végrehajtása közben is.
4.Kelj korábban! Mind a kilenc napon kelj fel egy órával előbb a szokásosnál. Ezt az egy órát használd ki a szellemi fejlődésre. A lehető legjobb valamilyen szellemi témájú könyv figyelmes olvasása.
5.Étkezz helyesen! A kilenc nap alatt ne fogyassz állati eredetű ételeket (hús, hal, zsír, tojás, tej, tejtermékek) Csak nyers gyümölcsöt, zöldséget és magvakat (dió, mogyoró, mandula stb..) egyél. Igyál sok tiszta vizet. Naponta csak egy főétkezés legyen (Gyümölcsfogyasztás nem számít étkezésnek)
6.Meditálj! Minden nap találj alkalmat a magányos visszavonult meditálásra. A meditációs gyakorlatot bevezetheted légzésed vagy egy gyertyaláng figyelésével. Próbáld meg teljesen kiüresíteni magad. Ürítsd ki magadból minden akarati, érzelmi és gondolati megnyilvánulást.
7.Tegyél valamit naponta, amit egyébként nem tennél! Naponta legalább egyszer tegyél olyasmit, amit nem szeretsz megcsinálni, és egyébként nem kellene elvégezned. Olyan tevékenységet válasz, ami nem fontos a mindennapi létfenntartáshoz.
8.Légy önzetlen! Mindennap hajts végre legalább egy önzetlen cselekedetet, amiről senki sem szerezhet tudomást. Tegyél valami mások vagy a világmindenség érdekében, de maradj a háttérben. Olyan tettet hajts végre, ami áldozattal vagy lemondással jár.
9.Nézd vissza a napod! Minden este lefekvés előtt nézd végig a napodat fordított sorrendben, a lefekvéstől a felkelésig. A nap visszanézése ne tartson tovább 10-15 percnél. Értékeld ki a napodat. Ha olyan ponthoz érsz, ahol szerinted máshogyan kellett volna viselkedni, akkor képzeld el az általad helyesnek tartott viselkedési módot.

(Forrás: Manifesztum 2005.május)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.09.24 19:36 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1977
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A karma 10 éve, 7 hónapja  
Karmikus betegségek

Nemcsak szerelmi vagy emberi kapcsolataink lehetnek karmikusak, és nyúlhatnak vissza a gyökerei évszázadokkal korábbra, hanem a cselekedeteink is. Hiszen a karma törvénye szerint egyetlen tett, szó vagy érzés sem marad következmény nélkül. Amit tettünk, azért egyszer fizetnünk kell.
Például betegség-karma esetén a kutatók a szerveket, a cselekedeteket és a bajokat párosították, és azt mondják, mindenkinek az a szerve betegszik meg, illetve ott kell elviselnie fájdalmat, amellyel vétett.

A tűzzel kapcsolatos balesetekről, az égési sérülésekről úgy tartják, hogy aki elszenvedi, valaha a középkorban részese volt a máglyahalálba küldöttek szenvedésének. Azt vallják, hogy aki előző életében nem segített, de megtehette volna, annál az izmok, az inak sorvadása okozhat fájdalmat, vagy ha segíteni akart, de nem találta meg a módját, az a következő életében balkezes lesz. A gerinc- és szívbetegségekről úgy vélekednek, hogy a korábbi életben elkövetett könyörtelenség, hajthatatlanság mostani fizetsége. A fejfájás, a migrén pedig a rágalom, a szóbeli kíméletlenség gyümölcse.
(nana.hu) 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.10.15 22:18 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat