Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos (1 fő olvassa) (1) Vendég
Szellemtan
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: "ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos
#4238
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3339
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 6 hónapja  
.Léteznek szellemek? - megdöbbentő történetek a nagyvilágból


Vajon valóban léteznek kísértetek? Mit tehetünk akkor, ha úgy érezzük, egy visszatérő lélek bolyong az otthonunkban? Cikkünkben erre keressük a választ!

A történelem során szinte minden kultúra evidenciaként kezelte a szellemek létezését - ez a szemléletmód a felvilágosodás korával változott meg, a tudományos megközelítés pedig a fantazmagóriák körébe száműzte a kísértet-kérdést. Mégsem lehet szó nélkül elmenni a sok beszámoló mellett, igen sok a hozzáférhető adat, amit ilyenfajta tapasztalatokról rögzítettek.
Manapság a parapszichológia szakemberei nem arra keresik a választ, vajon léteznek-e a kísértetek, hanem arra, hogy hogyan lehetséges a létezésük? Mi lehet a magyarázat a halott lelkek itt maradására?
A leghíresebb beszámolók


A szürke ruhás alak

Az 1800-as évek elején egy furcsa história keringett London utcáin. A Royal Színházban több tucat szemtanú, egymástól függetlenül, több alkalommal látni vélt egy szürke ruhás alakot, aki aztán hirtelen kámforrá vált. A beszámolók részletei megdöbbentően egyeztek. Az összes szemtanú látta a háromszögletű kalapot és a rizsporos parókát, amit viselt. Az erkély bal oldalán lépett ki a falból, végigsétált a székek mögött, majd eltűnt. A szürke ruhás alakot sosem sikerült azonosítani. Ám az 1840-es évek végén, amikor felújították a színházat, egy befalazott ember csontvázát találták meg abban a falban, ahonnan a kísértet ki szokott lépni…


A pilóták szelleme


1972 decemberében lezuhant az amerikai légitársaság egyik Jumbo Jet gépe. 101 ember vesztette életét a balesetben. Don Reponak, a mérnöknek és Bob Loftnak, a pilótának a szellemét több mint 20 alkalommal látták, köztük olyanok is, akik korábban soha nem is találkoztak velük. Olyannyira megszaporodtak a beszámolók, hogy 1974-ben a repülőtársaság folyóiratában cikket is közöltek róla.


Tragikus szerelem

A "kísértetházak" elhíresült példája az angliai Borley parókiája. A szóbeszéd szerint a paplak egy régi monostor helyén épült. A monostor egyik szerzetese halálosan beleszeretett egy apácába, megpróbálta elszöktetni, ám mindkettejüket elfogták és kivégezték. Az apáca és a szerzetes fejetlen kísértetét azóta is látni vélik a helybeliek, a parókia pedig igazi kísértettanya " rejtélyes csengőszó, titokzatos fények, recsegés-ropogás, váratlan ajtócsapódás borzolja az ide látogatók idegeit"

Mit mond a vallás?


A világvallások mindegyike más választ ad arra kérdésre, hogy mi történik velünk a halálunk után, ám abban megegyeznek, hogy nem szűnünk meg létezni az utolsó szívdobbanással. Az emberiség összes kultúrájában megtaláljuk a kísértettörténeteket is, vélt, vagy valós tapasztalatokat az elhunytakkal való találkozásról. A vallásos állásponttól függetlenül is számos beszámoló született már a klinikai halál közeléből visszahozott emberektől, akik látták az alagutat, a testüket kívülről és a fényt, amely hívogatta őket…

Bezárul a kapu


A spirituális látók, médiumok szerint, ha az illető a sorsával megbékélve, elvégzendő feladatok nélkül távozik, akkor a szelleme 49 napon belül a fény kapuján keresztül eljut túlvilági otthonába.
Amennyiben a lélek valamilyen okból nem tud átmenni, a 49. nap után a kapu bezárul, és ő itt reked a földi létben. Az ittragadtak baleset, gyilkosság, öngyilkosság miatt vagy bármilyen más, hirtelen halállal elhunyt személyek szellemei lehetnek, akik még nem készültek fel a távozásra.

Jelek


Több jele is lehet annak, hogy itt ragadt lélekkel van dolgunk. A legtöbben furcsa koppanásokról, zörejekről, hirtelen, váratlanul becsapódó ajtókról, az elhunythoz kapcsolódó illatokról, tárgyak borogatásáról számolnak be, vagy éppen ténylegesen érzik valaki jelenlétét.
A rémálmok is gyakoriak, az éjszaka látott képsorokon keresztül gyakran próbálnak kommunikálni velünk a szellemek.
Az állatok szintén érzékelik a kísértetek jelenlétét. A macskák megmagyarázhatatlan nyávogása, a kutyák vad ugatása szintén jelezhetik a kísértetek bolyongását.

Mi segíthet?

Vannak olyan látók, aki állítják, képesek távozásra bírni az itt ragadt lelkeket. Ám vigyázzunk, hogy kit választunk, sokan próbálnak megélni az emberek félelméből - Ami szintén működhet, az az auránk megerősítése, meditációval, imával, kristályokkal: így ugyanis védve leszünk a kíséret zaklatásától, és egy idő után maguktól is megszűnnek a furcsa jelenségek.
http://www.astronet.hu/tenyek-talanyok/szellemlenyek/leteznek-szellemek-megdobbento-tortenetek-a-nagyvilagbol-105162
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.04.19 11:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat